06 20 415 3914 | info@greendom.hu
0

cart

Kosár

GYIK

Mi a vázrendszer szerepe?

Megfelelő szerkezetet biztosít, szabályozza a fa formáját.

Elolvasom »

Ha több sövényfát ültetek egymás mellé, össze fognak nőni?

Igen, de biztosítani kell a megfelelő vázrendszert, valamint szükséges az ágak szakszerű rögzítése.

Elolvasom »

Mekkorára nőnek a Greendomban vásárolható növények/sövények?

A borostyánfal a támrendszer (100 cm, 180 cm, 230 cm) fölé 10-20 centivel nőhet. A gyertyán elsősorban sövénynövény, elérheti a 4-5 méter magasságot is. A tiszafa évente 10-15 cm-t nő, felfelé is lassan terjed. A leyland ciprus intenzív növekedésű növény, elérheti az 5-6 m magasságot is. Ha dúsítani szeretnénk, érdemes gyakran visszavágni. Ez a művelet […]

Elolvasom »

Milyen gyorsan nőnek a Greendom kertészetben kapható sövénynövények?

A legintenzívebben növő sövénynövényünk a leyland ciprus, mely évi 1 métert is gyarapodhat. A közepes intenzitással növekvő növényeink közé tartozik a gyertyán, a borostyán és a babérmeggy. A leglassabban fejlődő sövénynövényünk pedig a tiszafa.

Elolvasom »

Milyen különleges ápolást igényelnek a zöldfalak?

A borostyán nem igényel különleges bánásmódot, hiszen régi házak, támfalak bezöldítésére használták és olyan helyeken, ahol semmilyen külön öntözés, karbantartás nincs, ott is nagyon szépen zöldell. Normál körülmények között az élettartama 50 év.

Elolvasom »

Szükséges tápanyagot használni?

A tápanyagszükséglet függ a talaj milyenségétől, hiszen a homokos talaj kevésbé kedvez a növényeknek, ilyenkor fontos a megfelelő tápanyagok biztosítása. Ezzel szemben a humuszos talajt kedvelik, így ebben az esetben nem indokolt tápszereket alkalmazni. Ha azonban szeretne jó állóképességet és kondíciót kölcsönözni növényeinek, mindenképpen szerezze be az erre alkalmas tápot.

Elolvasom »

Kell külön öntözőrendszert kiépítenem a sövényfalakhoz?

Normál esetben nem kell külön öntözőrendszert kiépíteni, kivéve, ha napnak, szélnek nagyon kitett, száraz helyre kell telepítenünk. Az ültetést követő első időszakban igényel odafigyelést, amíg a gyökérzete az altalajban jobban el tud terjeszkedni. Öntözőrendszer hiányában az ültetést követő évben érdemes többször megöntözni, mert azt gyorsabb növekedéssel fogja meghálálni.

Elolvasom »

Hogyan történik a sövénynövények ültetése?

Keresse honlapunkon az ültetésről szóló bejegyzésünket, valamint tekintse meg az erről készített videónkat, ahol részletes betekintést nyer a növények és sövények ültetésének rejtelmeibe. (link)

Elolvasom »